19 maj 2017

Nytt studiokollektiv för kvinnor och transpersoner

Ett nytt studiokollektiv har sett dagens ljus i Stockholm. Oda Studios samlar 16 låtskrivare, producenter, kompositörer, ljudtekniker och artister med det gemensamt att de är kvinnor eller transpersoner.

– Idén till Oda Studios föddes ur att jag själv längtade efter ett sammanhang och en plats där jag kunde arbeta med musik. Syftet med Oda Studios är att samla, stärka och lyfta kvinnliga musikskapare och erbjuda en kreativ plattform för kompetensutveckling, samarbeten och inspiration, säger Selen Özan, grundare och initiativtagare till kollektivet i ett pressmeddelande.

Med ett separatistiskt studiokollektiv vill grundarna erbjuda kvinnor och transpersoner samma möjligheter som alla andra musikbranschen.

För närvarande huserar 16 kreatörer i studion, men Oda Studios kommer också att arrangera songwriting camps, feedback sessions och workshops.

Förhoppningen är att satsningen ska ge ringar på vattnet.

–  En ambition är att inspirera till fler liknande satsningar som tar, inte bara musikbranschen, utan även samhället framåt, säger Barbara Chamoun, medgrundare och initiativtagare.
– I slutändan handlar det bara om att ge alla människor en möjlighet till ett kreativt utrymme.

Du hittar medlemmarna i studiokollektivet på Oda Studios hemsida http://odastudios.com/members.html

Christel Valsinger