13 maj 2017

4 SNABBA Janett Jensen/Costa Tropical Music Camp

För femte året arrangeras låtskrivarcampen Costa Tropical Music Camp just nu på den spanska solkusten. MI har kollat med initiativtagaren Janett Jensen om resultaten hittills.

Vad är Costa Tropical Music Camp?

Costa Tropical Music Camp startades 2012 och är ett låtskrivarcamp i Almunecar, södra Spanien, för kompositörer, producenter och artister från hela världen. Låtskrivare från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Spanien, Grekland, Storbritannien, USA, Belgien och Rumänien har deltagit. Det är ett bra tillfälle att knyta nya kontakter i en underbar miljö vid Medelhavet där inget annat stör.

Har du några låtar utgivna från campet?

– Ja, i Sverige, Argentina, Portugal, Sydamerika och Rumänien och en tävlade i Litauens uttagning till Eurovision 2016. Waiting For The Sun med artisten Simon Erics skrevs till en viss del i Spanien. Flera riktigt starka låtar har skrivits och väntar på rätt artist och tillfälle.

– Jag kom att tänka på ett roligt minne från ett camp jag hade 2007 i Warner Chappells regi. Alla fokuserade på den internationella marknaden, men en kväll när två låtskrivare satt med sina gitarrer vid poolen och jammade skrevs låten Carina, som sen blev en hit med Larz Kristerz och albumet sålde över 100 000 ex. Man vet aldrig vad resultatet blir när man sätter ihop låtskrivare som aldrig har träffats och det är det som gör att jag älskar att hålla på med detta. Det är en rolig, spännande och kreativ process!

Vem är Janett Jensen?

– Mitt liv har alltid bara varit dans och musik sedan jag var liten. Jag utbildade mig till danspedagog och dansare och arbetade med detta under 20 år. Men p.g.a en skada kunde jag inte fortsätta dansa professionellt och hamnade senare i musikbranschen. Arbetade 16 år som A&R på Warner/Chappell Music Scandinavia innan jag valde att gå en annan väg i livet.

Följer du dagens svenska förlagsbransch?

– Ja, jag läser och vill alltid veta vilket förlag som är involverat vid nya utgivningar.

Fotnot: Janett Jensens egna förlag heter JJ Music.

Lars Nylin