11 maj 2017

MUSIKBOLAG Amanda Mair till Despotz Records

Amanda Mair har skrivit ett världsomspännande artist- och förlagsavtal med Despotz Records. Ny musik släpps i sommar.

– Efter att ha träffats och samtalat mycket med Amanda Mair det senaste året så känner vi att vi verkligen hittat varandra. Amanda har precis det vi letar efter i en artist och det nya materialet har både ett kommersiellt sound men samtidigt en mörkare twist som verkligen passar inom Despotz-familjen. Med vårt arbete internationellt och Despotz starka närvaro både digitalt och fysiskt så ser vi att vi kommer att kunna bygga något stort. Vi på Despotz Records är mycket glada över att Amanda valt att inkludera oss i teamet, skriver Carl-Marcus Gidlöf på Despotz Records i ett pressmeddelande.

Amanda Mair slog igenom när hon som sjuttonåring 2012 sedan släppte sitt självbetitlade debutalbum, och hyllades av bl.a.  Washington Post, Sunday Times, Time Out, Guardian och NME. Aftonbladet beskrev albumet som ett av de bästa svenska debutalbumen någonsin. Hon följde upp albumet med att turnera i nästan två år i bland annat Tyskland, England, Kina, Indien, Spanien och Frankrike. Nu planeras ett par singlar och en EP under sommar och höst och material spelas redan nu in för ytterligare släpp i början av 2018.

– Efter en tid då jag jobbat på egen hand känns det verkligen superbra att ha ett så grymt team bakom mig som Despotz Records. Dom ser alltid det personliga uttrycket i det kreativa och jag är så sjukt peppad på att få ut min musik och bygga den tillsammans med Despotz. Och framförallt möta er lyssnare och publik!, skriver Amanda Mair.

Lars Nylin