23 april 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 16 Sheeran kvar i topp, stark start av Kendrick Lamar

Ed Sheeran är stabilt kvar i positionen som landets hetaste hitleverantör. Shape Of You [Atlantic/Warner] är fortsatt etta på singellistan medan albumet Divide parkerat i topp av albumlistan. Men inte minst Kendrick Lamar utmanar och plötsligt kom även en viss Justin Bieber smygande igen.

Kvar som 2 är Clean Bandit med Zara Larsson i Symphony [Atlantic/Warner]. Ed Sheeran har även denna vecka nummer 3 på singellistan i form av Galway Girl [Atlantic/Warner]. Detta medan de stora utmanarna inte riktigt lyft. För Jax Jones med You Don’t Know Me [Polydor/Universal] blir det till och med ett tapp till plats 7. Future fortsätter däremot klättrandet med Mask Off [Epic/Sony] och går från 10 till 8.

Möjligen hotas Sheerans tätplats nu på allvar av Luis Fonsi & Daddy Yankee som med en featuring i form av Justin Bieber går in som 4 med Despacito [Universal/Universal].

Förra veckans bästa nykomling, Harry Styles med Sign Of The Times [Columbia/Sony], tappar däremot från  15 till 22.

Heatseeker märks att SVT-serien Skam haft start på ny säsong. Hkeem och Temur är där ny etta med Fy faen [Universal/Universal].

På albumfronten är Sheeran alltså kvar i topp. Men denna vecka utmanades han. Kendrick Lamar är ny på plats 2 med Damn [Aftermatch/Interscope/Universal]. Ett av årets hittills mest kritikerhyllade album levererar 11 spår till topp 100, högst av dessa ligger Humble på plats 10, upp från 29.

Samlingen Melodifestivalen 2017 [Warner/Warner] behåller greppet om samlingslistan och återtar även topplatsen på den  fysiska listan. Åter som etta på vinyllistan är Håkan Hellström med Du gamla, du fria [Woah Dad/Warner], Här ska det givetvis nästa vecka bli mycket intressant att se vilka som blev vinnare under Record Store Day.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se