18 april 2017

ORGANISATION Jämställdhet i musikbranschen på frukostseminarium

I januari i år höll Musiksverige ett flertal fokusgruppsmöten med representanter från musikbranschen för att ta tempen på jämställdheten i sektorn. På onsdag sammanfattas arbetet i grupperna under ett frukostseminarium.

Hur står det till med jämställdheten i musikbranschen? Det har organisationen Musiksverige velat undersöka efter initiativ från branschen själv. Sju fokusgrupper sattes ihop i början av året med representanter för musikförlag, skivbolag, management, livebolag och organisationer. I grupperna diskuterades bland annat positioner, beslutsmandat, rekryteringsprocesser, lön och utbildningsnivå, men även diskriminering, sexism, jargong och brist på mångfald.

På onsdag presenteras arbetet i fokusgrupperna under ett frukostseminarium på Kägelbanan i Stockholm. Dessutom håller genusforskaren Fredrik Bondestam ett föredrag med utgångspunkt i Musiksveriges projekt. Seminariet avslutas med ett panelsamtal med Mark Dennis (Sony Music), Robert Litsén (Cosmos Music), Carl Pernow (Live Nation), Elisabet Widlund (Musikförläggarna), Johnny Tennander (Sony/ATV) och Fredrik Bondestam. Samtalet modereras av Linda Portnoff från Musiksverige.

Christel Valsinger