9 april 2017

KAMPANJ Titiyo återvinner sig själv för miljön

Titiyo släpper en ny version av sin debutlåt och hit Talking to the Man in the Moon från 1989. Anledningen är ett samarbete med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) i kampanjen Låt gammalt bli nytt. 

Titiyo har sedan länge ett intresse för återvinning och  har nu utsetts till ambassadör för att inspirera fler att källsortera och bli bättre återvinnare. Den nya versionen av låten är producerad av Dante Kinnunen och Kalle Perlskog och med låten kommer en helt ny video.

– Det var ett självklart låtval att återvinna. Den handlar ju lite grann om planeten och världen, och det var med den låten allting började för mig. Återvinning handlar ju om att tänka cirkulärt och på samma sätt har jag gått varvet runt med Man in the Moon fast med ett extra tillägg, att efter 28 år få göra en musikvideo till låten, säger Titiyo.

Kampanjens mål är att ge människor kunskap, information och inspiration att källsortera och återvinna, med hjälp av artister som får återvinna sitt eget material. Först ut var Ebbot Lundberg, som är den som passat stafettpinnen till Titiyo.

Videon har Titiyo skapat tillsammans med  Tomas Skoging på Acne. I videon ses Leilani Franco, ”en performance-artist med extrem kroppslig flexibilitet”, röra sig genom en högt belägen lägenhet, på väg ut i nattlivet.

Se videon här:

 

 Christel Valsinger