4 april 2017

MUSIKBOLAG Examensarbetet blev kollektiv

De har alla varit elever på Musikmakarna i ÖrnsköldsvikSedan årsskiftet har de valt att växla över skolpraktiken i musikkollektivet Jejune och nu börjar det bli resultat.

– Tanken med kollektivet är att vi ska släppa musik frekvent med våra egna artister där allt mestadels görs in-house. Hittills har vi hunnit med att släppa tre låtar med tre debuterande artister sedan vi startade upp verksamheten vid nyårsskiftet, säger David Larsson, en av de sju bakom Stockholmsbaserade Jejune.

– Med tanke på våra förutsättningar med i princip noll kronor i budget, så har våra släpp gått förvånansvärt bra på den lilla tid vi hunnit verka, fortsätter David.

De sju bakom Jejune är förutom David Larsson själv Carl Goldkuhl, Hanna Westlin, David Kjellstrand, Josefin Sirén, Gustav Nyström och Peter Lundgren. Hittills har man släppt Boys Choir For Ya, Naah Worth It och Fancy Dave i Ignite. Nästa släpp är Sirén som planeras komma i slutet av april.

Alla titlar har släppts via den egna etiketten Jejune och ingen av de sju har i nuläget något fast samarbete med andra musikbolag.

Hade ni några förebilder när ni startade?

– Vi vill skapa vårt eget moderna musikfenomen med våra egna värderingar och policy. Så någon konkret förebild kan jag inte säga att vi har. Men det finns ju liknande bolag som exempelvis BLNK Management/Neiked Collective som kanske skulle kunna vara en form av inspirationskälla, säger David Larsson.

Lars Nylin