3 april 2017

FESTIVAL Way Out West i samarbete med West Pride

Way Out West inleder ett samarbete med West Pride för att bli en festival som står upp för HBTQ-personer. I ett första steg ska Way Out West genomgå en HBTQ-diplomering.

Endast hälften av alla HBTQ-personer är öppna med sin sexuella läggning och könsidentitet på sin arbetsplats, enligt RFSL. För att skapa ett jämlikt samhälle som värnar alla människors lika värde krävs ökade kunskaper i HBTQ-frågor.

– West Pride handlar inte om att ”all kärlek är fin kärlek”. Det handlar om rättigheter och livsvillkor som inte är desamma, vare sig här, eller i resten av världen, säger Alex Snäckerström EuroPride-koordinator hos West Pride, som är en konst- och kulturfestival med HBTQ-perspektiv i Göteborg.

– Det är jättespännande med det här samarbetet och jag ser fram emot ett givande utbyte med Way Out West och det vi kan bidra med till varandras festivaler, säger Rebecka Adin, verksamhetsledare på West Pride.

Way Out West ska först gå igenom West Prides HBTQ-diplomering. Därefter ska festivalerna fortsätta att jobba tillsammans och utnyttja sina plattformar och organisationer för att skapa ringar på vattnet för en rörelse som står upp för varandra och människors lika värde.

– Vi har under lång tid jobbat med hållbarhet i många former. Senaste åren har fokus legat på social hållbarhet. Alla människor ska ha lika värde, men tyvärr ser det inte riktigt ut så i världen. Vi kommer att ta ett helhetsgrepp kring Way Out West för att bli en festival som står upp för HBTQ-personer och allierade, säger Ingrid Lundberg från Luger som arrangerar Way Out West.

 Christel Valsinger