27 mars 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 12 Zara gör en Sheeran

Zara Larsson gör denna vecka på Sverigetopplistan vad Ed Sheeran och Drake på sistone gjort i andra länder. Zara finns lite överallt inklusive att nya albumet So Good [TEN/Sony] är ny etta och att Clean Bandit feat Zara är ny tvåa på singellistan med Symphony [Atlantic/Warner].

Totalt har Zara Larsson 16 spår på listan, varav 15 är topp 50. Bäst av hennes egna nya spår placerar sig Only You [TEN/Sony] på  plats 7. På plats 19 lägger sig TG4M [TEN/Sony] och sedan radar de upp sig spåren från So Good. På Spotifys svenska topp 50 har Zara 11 spår, så det lär bli höga placeringar på Sverigetopplistan även nästa vecka.

Kvar i topp på singellistan är dock Ed Sheerans Shape Of You (EastWest/Warner] och med Sheeran snart här lär engelsmannen komma att återta positioner.

Melodifestivalen har i skuggan av nyheten Zara ett fortsatt starkt grepp om listorna. Samlingen Melodifestivalen 2017 [Warner/Warner] är fortsatt solklar etta av både samlingslistan och den för fysisk försäljning.

Av enstaka låtar är Wiktoria  även nu bäst placerad med As I Lay Me Down [PRMD/Warner] som 4, ner från 2. Vinnaren Robin Bengtsson faller från 3 till 5 med I Can’t Go On [Merion/Universal] skuggad av Nano på plats 6 med Hold On [Warner/Warner].

Drake, som dominerat bland annat den brittiska listan gör första veckan inte samma avtryck här med låtar från nya albumet. More Life [Cash Money/Universal] går in som 4 på albumlistan och levererar visserligen Passionfruit på plats 37 på singellistan, men övriga spår finns främst strax under topp 100 med Gyalchester [Cas Money/Universal] som etta på Heatseekerlistan.

Det näst starkaste nya albumet har istället Depeche Mode som med Spirit [Columbia/Sony] är ny 3 på albumlistan och toppar vinyllistan.

Att notera: pianovirtuosen Yuja Wang var nyligen här, det märks nu i topp 4 på den klassiska listan (samtliga album DG/Universal].

Lars Nylin

 www.sverigetopplistan.se