21 mars 2017

MUSIKBOLAG Zaras albumdebut mest strömmade av kvinnlig artist

Med debuten So Good kan  Zara Larsson göra anspråk på titeln ”mest strömmade debutalbum  av en kvinnlig artist”. Med 1.329 miljarder spelningar på Spotify är albumet dessutom det nionde mest strömmade av en kvinnlig artist någonsin.

Albumet innehåller bl a succésinglarna Lush Life och Never Forget You, som tillsammans når nästan en miljard strömningar på egen hand.

Under veckan befinner sig Zara i USA för promotion, som bl a innefattar framträdanden på Good Morning America och The Wendy Williams Show. Den 31 mars påbörjar hon en turné ihop med Clean Bandit (som hon gör nya singeln Symphony tillsammans med) i USA och Kanada som pågår till och med den 2 maj.

Fotnot: de album som strömmats mer är Rihanna ANTI, Adele 25, Selena Gomez Revival, SIA This Is Acting (Deluxe), Arianna Grande My Everything (Deluxe) och Dangerous Women, Lana Del Rey Born To Die (The Paradise Edition) och Ellie Goulding Delireum.

Christel Valsinger