20 mars 2017

FÖRLAG Karen Poole till EKKO

Sverigebaserade EKKO Music Rights Europe, med förlagsveteranen Pelle Lidell vid rodret, får en flygande start när man kontrakterat den brittiska låtskriverskan Karen Pool.

– Karen är minst sagt en internationell profilsigning och mig veterligen har inget svenskt musikförlag i modern tid signat en brittisk writer på hennes nivå, men jag kan ha fel förstås, kommenterar en nöjd Pelle Lidell till MI.

Karen Poole har haft mer än 25 brittiska topp 10-hits och samarbetat med namn som David Guetta, Galantis, Lily Allen, Kylie Minogue, William Orbit, Giorgio Moroder och Sugababes.

Karen Pooles senaste uppdrag inkluderar svenska Galantis nya singel Rich Boy, Pete Tong feat Cookie i Lola’s Theme, Felon feat Hayley May med Bittersweet, Netsky feat Paije i Who Knows, DJ Snake feat Dakota med Chasing The Sun och Becky Hills Unpredictable.

Bland Pooles kommande co-writes finns verk med namn som MNEK, David Guetta, Fraser T Smith, Grades och Norman Cook. Hon arbetar just nu med Kylie Minogue för hennes kommande album på BMG Rights.

Pelle Lidell säger i ett pressmeddelande:

-Jag är väldigt stolt att välkomna Karen Poole till EKKO. Det är en är att hon valt oss. Jag har varit ett fan och en vän i många år och hon har alltid imponerat mig med hur hon ständigt ”återuppfinner” sig själv som låtskriverska. Trender kommer och går men Karen fortsätter att låta frsäch. Dessutom är hon en av de hårdast arbetande låtskrivare jag vet. Det behöver knappast säga att jag ser fram emot att jobba med henne och hennes lysande manager Anna Carpenter.

Lars Nylin