14 mars 2017

Isabells mellotrea gör succé på Youtube

Svenska artisten Isabell Otrebus kom trea i Polens uttagning till Eurovosion Song Contest med låten Voiceless, skriven av David Kreuger och Fredrik Kempe. Nu har den över en halv miljon visningar på Youtube och börjar spelas av radiostationer i Europa.

Isbabell Otrebus är 19 år, född och uppvuxen i Stockholm och har studerat musik på Rytmus. Hon har polska föräldrar och har tidigare deltagit i en tv-sänd talangtävling i Polen där hon gick till semifinal.

Vägen till samarbetet med låtskrivarna David Kreuger och Fredrik Kempe gick via en bortglömd USB-sticka med några av Isabells demos. En kväll när hon glömt stickan i bilen gick hennes mamma för att hämta den i garaget och stötte ihop med en granne. Grannen blev nyfiken på låtarna och tipsade sedan sin bekant David Kreuger, som har bakgrund i klassiska Cheironstudion och är en av låtskrivarna bakom både årets Melodifestivalsvinnare I Can’t Go On och Sanna Nielsens vinnarlåt Undo från 2014.

Isabell har nu kontrakt med Warner Music och videon till Voiceless har närmare 600 000 visningar på Youtube.

– Det är väldigt kul att videon har fått så stor spridning med tanke på att den är inspelad i en enda tagning under ett plåtning och tog tre minuter att göra, säger Isabell i en kommentar.

Se den här:

Christel Valsinger