14 mars 2017

4 SNABBA Thomas Sassersson/Woodhouse Productions

Överallt i landet finns dom, studior med låtskrivare och producenter som har världen som arbetsfält. MI har gjort ett nedslag hos Woodhouse Productions i Landskrona.

Woodhouse har märkts i MI:s mailflöde de senaste månaderna med låtar till Jon Henrik Fjällgren och ESC, men också i form av huslåtskriverskan Sandra Nordström. Vi bad Thomas Sassersson berätta om bolaget:

Vad är WoodHouse Productions?

– Vi grundade bolaget 2012. Grundidén var enkel, vi gör mycket bra musik! Vilket också blev vår slogan – ”Simply Great Music!”  Under åren har vi samlat på oss en mångfald möten och samarbeten, bland dem finns namn som Anders Bagge, Sharon Vaughn, Anderz Wrethov, Amir Aly, Oscar Zia, Manda, SaRaha, Joy och Linnea Deb. Woodhouse Productions utgörs av tre eldsjälar: Henric Pierroff (producent/låtskrivare), Sandra Nordström (topliner/låtskrivare) och jag Thomas Sassersson (manager). Vi finns representerade i Skåne och Stockholm och söker ständigt nya talanger.

Berätta mer om Sandra…

– När Sandra, som finns i Stockholm, var 16 började hon spela in demos åt RedOne, där började hon utveckla sin studiovana och kunskap om hur man skriver låtar. Som 19-åring blev hon ”upptäckt” av Anders Bagge. Hon fick resa jorden runt och skriva låtar. Hon spelade även in mycket demos till andra artister, som Celine Dion. När Celine fick höra Sandras röst utbrast hon ”who is this girl? Her voice is beautiful and so full of emotion!” Sandra har även jobbat med t ex Max Martin, Andreas Carlsson, Walter Afanasieff, Michael Jay, Stress, Ishi och Arnthor Birgisson. Efter drygt två års idogt samarbete har vi färdigställt Sandras egna låtar som släpps under våren 2017. Just nu jobbar vi med att hitta rätt skivbolag för att släppa dessa låtar som vi vågar lova är något utöver det vanliga.

Ni är indirekt inblandade i Jon Henrik Fjällgrens nya material?

– Ja, det stämmer… Henric Pierroff gjorde en låt tillsammans med Yei Gonzalez på Dreamhill Studios (Anders Bagges team). Demon var egentligen ämnad åt Louis Walshs nya pojkgrupp HomeTown men blev sedermera istället grunden till Jon Henriks Fjällgrens låt Ett minne som släpptes nyligen. Detta är en del av charmen med musikbranschen, plötsligt uppenbarar sig möjligheter man aldrig tidigare kunnat ana.

Vad väntar härnäst?

– Mycket! Vi har nyligen inlett ett samarbete med det Londonbaserade bolaget Future Songs där vi redan har flera intressanta projekt i rullning. Vidare för vi diskussioner med bolag i Asien där J-pop och K-pop som bekant utgör en enorm marknad. Utöver detta samarbetar vi kontinuerligt med olika artister. En av dessa är just nu i ropet och en ny het låt är på gång inför sommaren 2017… tyvärr kan vi inte säga mer än så.

Lars Nylin