26 februari 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 8 Första ettan för Joakim Lundell

Tronskifte på Sverigetopplistan. Joakim Lundell feat Arrhult är ny etta med nya All I Need [Ninetone/Universal]. På albumlistan återvänder nyss Sverihgeaktuella Weeknd till toppen med Starboy [Republic/Universal].

Den färska ettan, som även varit Spotifyetta, innebär alltså premiär i topp för YouTube-fenomenet som tidigare kallade sig Jockiboi.

Singellistan har i toppen skakats om ganska bra denna vecka. Kygo går feat Selena Gomez in som ny nummer 3 med It Aint Me [Sony/Sony]. För norrmannen innebär detta den femte topp 10-placeringen totalt. Förra året nådde han sin hittills enda etta på Sverigetopplistan med Stole The Show.

Förra veckans nykomling Katy Perry feat Skip Marley i Chained To The Rhythm [Capitol/Universal] går från 12 till 9. En intressant nykomling denna vecka är FO&O – apropå nya artistnamn – som går in som 17 med Gotta Thing About You [Artist House/Sony].

Pojkbandet utmanar därmed De Vet Du om den inofficiella titeln ”hittills bäst från Melodifestivalen.” De Vet Du tappar för sin del från 9 till 20 med Road Trip [Universal/Universal]. Men båda låtarna är med i Andra chansen och kan mycket väl ta huvudroller längre fram.

Heatseeker har en ny etta i Rhys Last Dance [Warner/Warner].

På albumlistan tappar alltså Magnus Carlson, men en kollega från Så mycket bättre går in som ny nummer 2 under Weeknd. Det handlar om Lisa Ekdahl med När alla vägar leder hem. Ekdahl har genom åren haft fyra albumettor på Sverigetopplistan, men detta är den bästa placeringen sedan 2004 års etta Olyckssyster.Albumet är även etta på den sammanräknade listan för fysisk försäljning.

Ny nummer 3 på samma lista är Ryan Adams med Prisoner [Blue Note/Universal], samma titel toppar vinyllistan.

Samlingslistan toppas även denna vecka av Fifty Shades Darker [Republic/Universal].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se