21 februari 2017

Swedish Music Hall of Fame växer – flyttar från Pop House

Swedish Music Hall of Fame lämnar efter fyra år i Pop House intill ABBA The Museum i Stockholm och flyttar. Vart? Det är inte klart.

Swedish Music Hall of Fame har huserat i Pop House intill ABBA The Museum på Djurgården i nästan fyra år. Men nu behöver både SMHOF och ABBA-museet större lokaler för att kunna utveckla sina respektive verksamheter. För ABBA-museets del planeras nytt innehåll kring ABBA och gruppens senare historia.

Var SMHOF ska flytta in är ännu inte bestämt, men klart är att man ska samarbeta med Statens Musikverk och Scenkonstmuseet på något sätt.

– Åren tillsammans med ABBA The Museum har varit fantastiska. Nu känner vi dock båda behov av att utveckla våra verksamheter och då räcker lokaliteterna inte riktigt till. Den svenska populärmusiken är ett oerhört angeläget kulturarv och vi märker att intresset för Swedish Music Hall of Fame ökar hela tiden. Nu ska vi lägga större fokus på att tillgängliggöra vårt innehåll i hela Sverige, inte bara i Stockholm”, säger Charlotte Wiking, VD för Swedish Music Hall of Fame i ett pressmeddelande.

– Det är angenäma problem för oss båda när man växer ur sina kostymer istället för tvärtom, ABBA The Museum och Swedish Music Hall of Fame har nu gjort det efter snart fyra lyckosamma år med mer än en miljon besökare från hela världen. För att möta upp ännu fler besökare, eventförfrågningar, seminarier och workshops så blir det här den bästa lösningen för alla involverade. Vi ser fram emot nya samarbeten även om vi inte bor i samma hus längre, säger Ingmarie Halling, museichef ABBA The Museum.

Christel Valsinger