21 februari 2017

4 SNABBA Pontus Frisk/Ninetone Records

Det tog bara en timme för All I Need [Ninetone/Scandinavian Songs] med Joakim ”Jockiboi” Lundell feat. Arrhult att ta sig in på Spotify Topp 100. Efter ett dygn var den etta. Vi blev nyfikna på hur låten kom till och kontaktade Pontus Frisk på Ninetone Records, som också är en av låtskrivarna.

Övriga låtskrivare är unga syskonparet Agens och Ava Arrhult, Joakim Lundell själv och dansmusikproducenten Joakim Daif.

Grattis till succén! Hur har de senaste dagarna varit?

– Det har varit helt fantastiskt, vi svävar på moln här!

Hur kom All I Need till?

– Efter att gjort några skojlåtar så ville Joakim göra nåt seriöst i musiken, så Jocke jag och Joakim Daif satte oss ner i studion och började jobba. Textidén som Joakim gjort på svenska översattes och bearbetades av syskonen Arrhult som även gjorde toplinen tillsammans med Jocke. Sedan flöt det bara på i studion. Vi hade några grymt kreativa dagar!

Hur kom du/Ninetone i kontakt med Joakim Lundell och hur länge har ni samarbetat?

– Vi har samarbetat i ett och ett halvt år snart. Vi jobbar med honom både som Youtuber i vårt nätverk och som artist i skivbolaget.

Hur går ni vidare nu?

– Vi har redan börjat jobba med nästa låt. Just nu är Joakim på semester i Egypten så vi har några dagar ledigt och det har verkligen behövts då vi slagit det ena rekordet efter det andra!

Christel Valsinger