7 februari 2017

MUSIKBOLAG Kabiru Bello förstärker Warner Musics A & R

Kabiru Bello förstärker sedan 1 februari A & R-avdelningen på Warner Music Sweden.

Bello är redan aktiv på bolaget i sin roll med singelaktuelle Penthox och han kommer närmast att dels sjösätta akter med bakgrund i hans egna bolag 20/20, dels ta över några akter som redan finns på Warner. Bello kommer inte minst att längre fram i år presentera helt nya Warner-exklusiva kontrakteringar.

– Det ska bli enormt spännande. Jag var redo för nya utmaningar. Först ska jag lära känna personalen och komma in i Warners sätt att jobba. Men jag känner sedan flera år Andreas (Håkansson, A & R-chef) och Jonas (Siljemark, VD), så den biten är jag inte det minsta oroad över.

Sin plan som A & R på Warner sammanfattar han:

– Jag vill fortsätta att jobba genrelöst med kort sagt bra musik, utnyttja mitt kontaktnät, hjälpa artister att få genom sin vision. Som jag alltid arbetat alltså.

Med det syftar Bello på resan, med start 2007, från uppväxtens Malmö till Stockholm för studier och för att hjälpa artisten Lazee. Snart var Bello med och startade det som i dag är musikbolaget 20/20 med verksamhet i såväl Stockholm som Los Angeles. 20/20, där han fortsatt är delägare, är en 360-verksamhet med skivutgivning, förlagsverksamhet och management. Producenten John Alexis och bandet Norlie & KKV är några av 20/20:s klienter.

En av många i Bellos digra kontaktnät är ”Idol”-bekante Quincy Jones III. Bello berättar leende hur dennes pappa, branschikonen Quincy Jones, häromåret på nolltid ordnade USA-visum åt honom när han själv hade misslyckats med det under lång tid.

Med Bello som A & R släppte Penthox i november singeln Cigarette hos Warner. Penthox, producent och DJ, singeldebuterade 2015. Detsamma gäller för Bellos andra redan aktuella projekt, sångaren Paul Rey. Båda har nu intressanta globala upplägg under utmejslande hos Warner.

– Vi fortsätter att investera stort i A & R, dels i det befintliga stallet men också med nya namn, Bello blir med sitt nätverk och sin känsla ett perfekt tillskott, säger Jonas Siljemark, VD Warner Music Nordics.

– Jag är jätteglad över att vi kunnat lösa detta. Jag tror inte minst på samarbetet med Bello utifrån hans förlagsperspektiv och hans egna entreprenörskap. Det är alltid låten det bygger på men han har kunskapen om helheten, fortsätter Andreas Håkansson, A & R Director Warner Music Sweden.

Warner Music Swedens A&R-avdelning är just nu i fokus som stor dominant i Melodifestivalen. Ser man till helheten finns hos bolaget några av landets i dag ledande artister alla kategorier. Laleh, Miriam Bryant, Sabina Ddumba, Little Jinder och Håkan Hellström är några av namnen.

Lars Nylin