7 februari 2017

FESTIVAL Svenska akter klara för Tallinn Music Week

Jennie Abrahamsson och Simian Ghost är två av de svenska akter som kommer att spela på Tallinn Music Week. Festivalen arrangeras för nionde året i rad och bjuder på konserter med artister från 33 länder.

TMW äger rum den 27/3-2/4 men musikprogrammet pågår som intensivast mellan den 30 mars och 1 april. Utöver musik erbjuder festivalen gastronomiska upplevelser, samtalsserier, konstprogram och design.

I år har festivalen haft fler artistansökningar än någonsin, totalt 1470 stycken från hela världen. Utifrån det har 237 akter från 33 länder valts ut. Från Sverige kommer albumaktuella och hyllade Jennie Abrahamson, singer-songwritern Albert af Ekenstam som solodebuterade förra året, industrimetalbandet Rave The Reqviem, popbandet Simian Ghost och duoprojektet There are no more four seasons (violonisten George Kentros och electronicaartisten Mattias Petersson).

Alla bokningar, program mm finns på https://tmw.ee/festival/

Christel Valsinger