5 februari 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 5 Stark start av Zara

Strax invaderar Melodifestivalen listorna men ännu dominerar Ed Sheeran singellistan med Shape of You [Atlantic/Warner] i topp. Zara Larsson startar starkt med So Good [Epic/Ten/Sony] på plats 7. Albumlistan har en nygammal etta i The Weeknds Starboy [Republic/Universal]

Ed Sheeran fortsätter den dubbla dominansen med Castle On The Hill kvar som tvåa. De två låtarna närmar sig nu totalt 350 miljoner streams på Spotify. Chainsmokers är kvar på plats 3 med Paris [Disruptor/Sony]. Gabrielle tappar däremot en plats till 5 med Fem fine frøkner [Universal/Universal]

En bit ner anländer en kvartett nyheter. Zara Larsson är nämnd, som 11 går Hov1 in med Gråzon [Svenska inspelningar/Universal) – bandets hittills bästa placering, Martin Garrix & Dua Lips startar som 13 med Scared To Be [Virgin/EMI/Universal] och Major Lazer inleder som 33 med Run Up [Becaus/Warner].

Veckans Heatseeker-etta är nyheten Skin med Rag’n’Bone Man [Columbia/Sony].

Albumlistan har alltså en återvändare till toppen i The Weeknd, som nu legat totalt tio veckor på listan. Förra veckans etta som nykomling, Stifelsens Allting låter som Slipknot [Universal/Universal], tappar till tre men behåller förstaplatsen på den totala fysiska listan. Rolling Stones behåller greppet om vinyllistan med Blue & Lonesome [Polydor UK/Universal].

På samlingslistan är soundtracket till Trolls [RCA/Sony] det senaste halvårets dominant. Den är nu åter etta, 19 veckor efter debuten på listan.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se