24 januari 2017

ORGANISATION SAMI letar Årets Klubb 2016

SAMI inleder nu den årliga jakten på att hitta Årets Klubb. För fjärde året går de ut och ber klubbesökare över hela landet att berätta vilken klubb som skapar den bästa upplevelsen.

Förra året deltog sammanlagt 678 klubbar över hela landet i omröstningen. Vinnare 2015 var Verket nattklubb på Nöjesfabriken i Karlstad som kammade hem 240 röster av totalt 1 528. I år deltar 641 antal klubbar i tävlingen.

Mellan 23 januari och 10 februari kommer alla klubbesökare kunna rösta på hemsidan www.schysstmusik.se och säkerställa att priset för Årets Klubb går till det egna favoritstället.

Sami samlar in ersättning för musik som spelas offentligt. Ersättningen kommer från verksamheter som använder upphovsrättsligt skyddad musik.

– Restauranger, diskotek, hotell och andra nattklubbsarrangörer är väldigt viktiga kunder för Sami och har stor betydelse för våra 37 000 anslutna artister och musiker. Klubbarna sprider schysst musik och betalar ersättning för det. Det vill vi uppmärksamma och hylla, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på Sami i ett pressmeddelande.

Lars Nylin