16 januari 2017

SVERIGETOPPLISTAN Årslistor 2016

Alan Walker och Justin Bieber är vinnarna när Ifpi presenterar årets plattor på listorna 2016.

Alan Walkers Faded [Mer Musikk/Sony] toppar 100-listan över 2016 års största singelhits på Sverigetopplistan. Bästa svenska placering får Mike Perry feat Shy Martin med The Ocean [DF Records/Sony] medan Laleh hade årets populäraste svenskspråkiga låt med Bara få va mig själv [Laleh/Lost Army/Warner] på plats 17.

Topp 100 domineras av nya låtar för 2016, bästa placering för en låt från 2015 är Mike Posner som går från 76 till 7 med I Took A Pill In Ibiza [Island/Universal].

Albumlistan toppas av Justin Bieber med Purpose [Def Jam/Universal], ett album som kom så pass högt som 4 redan förra året. Bästa svenska och även svenskspråkiga album är Kent som kommer 2 med Då som nu för alltid [RCA/Sony].

Etta på samlingslistan är Melodifestivalen 2016 [Warner/Warner] medan Rolling Stones toppar DVD-listan med Havana Moon [Eagle/Universal].

Alla fakta finns som en knapp på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin