2 januari 2017

FÖRLAG Sweden Songs i flera ESC-uttagningar

Sweden Songs har fått med tävlingsbidrag i ESC-uttagningarna i Georgien, Litauen och Vitryssland. I Litauens uttagning är vinstchansen högst – där har förlaget fått med tre bidrag.

I den georgiska uttagningen har Sweden Songs med låten Stranger skriven och framförd av den svensk-georgiska artisten Sabina Chantouria. Finalen äger rum den 20 januari och låten är inspelad av Amir Aly i Malmö.

I Litauens uttagning Eurovizija Eurovizijos dainų konkurso nacionalinė atranka har Sweden Songs med tre låtar. When the Night Falls In, skriven av Simon Johansson och Niklas Bergqvist, framförs av artist Ruslanas Kirilkinas. You Made Me Glow, skriven av Hans Olov Furberg och Karolina Furberg framförs av Valerija Iljinaite. Paint the Sky Blue, skriven av Peter Karlsson i split förlag med Xellent Songs, framförs av artist Grazvydas Sidiniauskas.

I Vitrysland där tävlingen påbörjats hade Sweden Songs med låten Story of my Heart,  också den skriven av Hans Olov Furberg och Karolina Furberg, och framförd av artisten Shir, men låten gick inte vidare till final.

I den svenska Melodifestivalen representerar Seden Songs gruppen Les Gordons, som tävlar med låten Bound to Fall, i Skellefteå den 25 februari.

Christel Valsinger

På bilden: Peter Karlsson, Xellent Songs och Keith Almgren, Sweden Songs.