20 december 2016

LIVE Live Nation startar egen andrahandsförsäljning

Andrahandsförsäljning av konsertbiljetter har länge gäckat branschen. Nu har Live Nation för egen del löst det genom att starta ett eget bolag där biljetter kan säljas vidare. Live Nations Norden-vd Carl Perow menar att det bidrar till en tryggare marknad.

Med Seatwave har Live Nation startat ett bolag för andrahandsförsäljing av konsertbiljetter, en verksamhet som bolaget självt tidigare kritiserat hårt. Tidigare har man föreslagit ett förbud för andrahandsförsäljning, men nu har man alltså ändrat strategi.

– Jag tycker att den här tjänsten är ett steg i rätt riktning, i och med att vi inte kommer att få någon lagstiftning mot andrahandsmarknad och att en lagstiftning egentligen skulle vara ganska tandlös. Jag tycker att det här sättet, med en trygg marknad för den som inte kan gå, är ett bättre alternativ än de som finns i dag. Köparen kan få en biljett som är garanterat giltig, säger Carl Pernow, Live Nations Norden-vd, till SVT.

Seatwave ägs av Ticketmaster som ägs av Live Nation. Seatwave tar 18 procent av det köparen får betala samt lägger på tio procents avgift på säljarens pris.

Ticketmaster äger nu andrahandsföretag i 13 länder och i Live Nations årsredovisning står att man nu fokuserar på just andrahandsmarknaden, skriver SVT.

Läs mer: http://www.svt.se/kultur/live-nation-har-totalvant-tjanar-pengar-pa-andrahandsbiljetter

Christel Valsinger