12 december 2016

FÖRLAG Alan Walker i avtal med Sony/ATV

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har kontrakterat den norska låtskrivaren, producenten och DJ:n Alan Walker i ett världsomfattande avtal. Avtalet inkluderar låten Faded som under 2016 gjort Walker till den skandinav som det lyssnats mest på i världen.

Alan Walker har stått för årets största Skandinaviska genombrott och avtalet inkluderar Faded, som är den största låten i Skandinavien 2016. Den placerades även topp 10 när Spotify i förra veckan listade de mest streamade låtarna globalt under året. Låten har varit etta runt om i världen, sålt över nio miljoner exemplar och med 550 miljoner streams på Spotify så är Faded också på god väg att bli den mest streamade låten någonsin av en skandinavisk artist.

Sony/ATV:s kontrakt med Walker är ett resultat av arbetet i företagets Europeiska A&R-team. Ett team som har initierats för att kunna hjälpa låtskrivare från hela Europa att nå full internationell potential. Framgångar som teamet ligger bakom inkluderar  Avicii, Kygo och Martin Solveig. Teamet leds av Guy Moot, UK Managing Director and President European Creative på Sony/ATV.

Johnny Tennander, VD Skandinavien och Senior Vice President A&R Europe, säger i ett pressmeddelande:

– Vi är väldigt glada över den här signingen. Alans genombrott har varit fantastiskt och han har tagit enorma kliv som artist och låtskrivare under det här året. Vi ser väldigt mycket fram mot att jobba nära med Alan, Gunnar och deras fantastiska team och att få bidra till Alans musikaliska värld. Nästa år kommer att bli väldigt spännande.

Alan Walkers manager Gunnar Greve fortsätter:

– Vi är både tacksamma och spända inför att inleda vad vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete med Sony/ATV. Med grund i våra matchande ambitioner för det kreativa arbetet kring Alan Walker, är vi säkra på att vi kommer att nå våra gemensamma mål för 2017 och för framtiden. Vi skickar vår största tacksamhet till Johnny Tennander, Guy Moot och resten av Sony/ATV-gänget för att det här gick i lås.

Faded har nått platina nio gånger i Sverige, sex gånger i Italien, fyra gånger i Australien, dubbelplatina i Tyskland och Norge, guld i USA samt platina i Storbritannien. Walkers andra singel Sing Me to Sleep släpptes i juni och blev även den en stor hit i Europa, vilket bland annat gav honom sin andra förstaplacering på den norska singellistan. Walker är just nu aktuell med sin nya singel Alone, co-skriven med och framförd av Sony/ATV-kontrakterade Noonie Bao, som på två dagar gick upp etta i Norge och i skrivande stund klättrar snabbt upp för listorna runt om Europa.

Lars Nylin

På bilden från vänster Johnny Tennander, Alan Walker, manager Gunnar Greve.