6 december 2016

SPOTLIGHT Total Ape – ”Young Gods”

Ska den svenska artist- och producentduon Total Ape bli en av 2017 års stora internationella listklättrare? De är i alla fall upplockade av Warner Bros i USA och nysläppta singeln Young Gods har det direkta och smittande tilltal som brukar klättra högt på Spotifys listor.

Barnkörer, hookig refräng, trappigt beat, mellanöstern-inspirerad synslinga och handklapp. Young Gods lekfulla mishmash av influenser och idéer för tankarna till en annan producentduo som det gått minst sagt bra för internationellt: Galantis. Eller som bloggen Your EDM skriver om låten: ”Som om Galantis och DJ Snake fått en kärleksbarn”.

Total Ape är Pär Almkvist och August Vinberg som gick Musikmakarnas utbildning tillsammans. I somras släppte de låten Love You Better och plockades snabbt upp av Warner Music, som sin tur väckte intresset hos Warner Bros i USA.

“Money is my mother, power is my father, fall down on your knees when you see me walk on water”, sjunger ljusa barnröster unisont i Young Gods.

– Vi ville göra en låt med barnkörer, men sjungna från en gangsterrappares perspektiv, förklarar Pär Almkvist i ett pressmeddelande.

Lyssna på låten här: