5 december 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 48 The Weeknds vecka

Starley i topp, jullåtarnas ankomst för säsongen och en Peter LeMarc som utmanar. I övrigt handlar veckans tunga listor om The Weeknd dygnet runt.

Starley är kvar i topp av svenska singellistan med Call On Me [Discowax/Sony], Clean Bandit klättrar från 9 til 6 med Rockabye [Atlantic/Warner], och en bit längre ger gör ett antal julklassiker detsamma. Allra bäst Maria Carey som tar All I Want For Christmas is You [Columbia/Sony] från 70 till 14 och Wham! som går från 77 till 17 med Last Christmas [Columbia/Sony].

Men i övrigt handlar veckans rubriker om The Weeknd. Efter tio veckor återvänder Starboy [Republic/Universal] från 5 till 2. I Feel It Coming går från 19 till 5 och svenskskrivna Rockin’ går in som 12. Totalt har kanadensaren 13 låtar på topp 100 och ytterligare 5 på Heatseekerlistan.

Allt adderar givetvis ihop till att The Weeknds nya album Starboy [Republic/Sony] går in som ny etta på totala albumlistan. Den enda som jotar är Peter LeMarc som ligger tvåa och dessutom är etta på såväl fysiska listan som vinyllistan med Den tunna tråden [Sony/Sony]. Ny som 7 är veteranerna Torsson med ett självbetitlat album [Gamlestans Grammofonbolag].

Att notera: The Weeknd toppar dock inte Heatseekerlistan. Det gör svenska Otto Knows med Not Alone [Disconap/Warner]. Etta på samlingslistan är nya Absolut Music 81 [Warner/Warner].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se