8 november 2016

LIVE Håkan Hellström till FKP Scorpio

I en motsvarighet till fotbollens supertransfers kommer Håkan Hellström att gå från Live Nation, där han funnits i 16 år, till den tyska uppstickaren FKP Scorpio. Det ryktas om en mångmiljonavtal, liksom om sommarturné 2017.

Håkan Hellström har arbetat med Live Nation sedan sitt genombrott runt millenieskiftet. Det är även Live Nation som legat bakom rekordspelningarna på Ullevi i hans hemstad Göteborg. De i somras hade ryktesvis biljettintäkter på 35 miljoner kronor per kväll.

Men  nu blir det alltså tyska FKP Scorpio, hittills mest kända i Sverige för en tids drift – och nedläggning – av Hultsfredsfestivalen och i synnerhet för Bråvallafestivalen i Norrköping.

– Exakt vad det blir kommer vi att gå ut med om ett par veckor, säger vd:n Folkert Koopmans till Expressen efter att tidningen kommit med nyheten om Hellström.

Enligt samma Expressen kommer nyheterna bland annat innebära en ny Ullevi-spelning och spelningar i Gävle, Umeå, Stockholm och Borgholm.

Hos Live Nation säger pressansvariga Kristofer Åkesson:

– Vi kommenterar aldrig avtal eller förhandlingar med artister, men självklart är det tråkigt att inte jobba med Håkan längre efter 16 år av ett mycket fint samarbete och en fantastisk resa. Samtidigt ser vi närmast fram emot en grym arenaturné om några veckor.

För det är som bekant så att Hellström snart ger sig ut på en stor turné, även nu i regi av Live Nation.

Lars Nylin

 

 

 

 
Isse Samie, på Håkan Hellströms skivbolag Woah Dad, vill inte kommentera uppgifterna om bytet eller en eventuell sommarturné.
– Inga kommentarer, säger han.