8 november 2016

4 SNABBA Hugo Lira/Linc Music

Efter nästan 20 år med produktionsbolaget Random Music har Hugo Lira startat bolaget Linc Music med målsättningen att hitta talang i väst-Sverige. MI blev givetvis nyfikna och gjorde en 4 SNABBA.

Vad är Linc för bolag?
– Linc Music är en joint venture mellan mitt bolag Linc Entertainment och Gain/Sony Music. Vi har vårt kontor i Göteborg där vi är 6 personer som jobbar med Linc. Vårt huvudfokus är att hitta, kontraktera och utveckla talang från väst-Sverige inom elektronisk pop/house/dance och urban musik men vi begränsar oss inte geografiskt. Göteborg är ju mest känt för Håkan (Hellström) och hårdrock men det finns otroligt spännande dansmusik och hiphopscener i Göteborg. Jag tror det är bra för det Svenska musikklimatet  att inte allt längre är centrerat kring Stockholm.

Vilken är din egen bakgrund?
– Jag kommer ju från producent- och låtskrivarsidan och drev i nästan 20 år produktionsbolaget Random Music och förlagen ApplePie Songs och Even More Songs. Jag blev signad när jag var 19  så jag har egentligen inte gjort något annat än musikrelaterade saker sen dess.

Vad är på gång just nu?
– Vi har precis kontrakterat Alibrorsh, ena halvan av rapgruppen Medina. Det ska bli väldigt spännande att jobba med honom och vara med att utveckla hans solokarriär. Sedan så har vi Elin Rigby som är vår stora popprio. Båda hennes tidigare singlar, A Friend With A Car och By My Side har tagits emot bra och nu är det dags att ta hennes karriär till nästa nivå. EP kommer tidigt nästa år. Niomanna hiphopbandet Huset släpper också sin debutsingel på Linc i vår. Vidare kommer vi även under vintern och våren bomba ut releaser med våra klubbmusikakter St. Thomas, Maasu, Karate Squid och Wahlstedt som vi är grymt taggade inför. Vår roster har vuxit enormt senaste året så vi har en hel del akter till i pipen .

Vad händer framöver?

Vi kommer att fortsätta på inslagen linje och fortsätta växa och utvecklas.
Vi stävar efter att vara en artistvänlig och familjär label. Vi som jobbar med Linc har alla bakgrund som kreatörer så vi har alla en stor förståelse för artistens perspektiv. Jag tror att ödmjukhet och flexibilitet är viktigt, att vara anpassningsbar i en hela tiden föränderlig branch. Den dagen man tror man vet och kan allt är dagen det dags att packa ihop och gå hem!

Lars Nylin

Bilden från vänster: Hugo Lira, Alibrorsch, Magnus Lundbäck (Gain).