3 november 2016

FÖRLAG Sony/ATV kontrakterar Andreas Söderlund

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har kontrakterat låtskrivaren och producenten Andreas Söderlund, också känd som HYENA. Andreas ligger bland annat bakom två av de senaste årets mest uppmärksammade nya svenska artister i Elias och Janice – två projekt som han båda har utvecklat, co-skrivit och producerat.

Andreas Söderlund hördes först av som medlem i gruppen Niccokick, som producent fick han första gången bred uppmärksamhet när han stod bakom Hello Saferides debut Introducing Hello Saferide.

Söderlund jobbar för tillfället med debutalbum från just Elias och Janice samt ett antal kommande projekt.


 

–  Jag har länge, som ett fan, följt Johnny och hans teams arbete med artister och låtskrivare. Dessutom har jag jobbat nära och imponerats av Sony/ATVs arbete med bl a Elias så det känns som ett naturligt steg att signa och bli en del av familjen. Kommer bli grymt kul detta! säger Söderlund i ett pressmeddelande. Med Johnny syftar han på Johnny Tennander, VD Sony/ATV. Denne säger:

– Det känns väldigt bra att knyta till oss Andreas. Han har gjort ett fantastiskt jobb med Elias och Janice och är en typ av låtskrivare och producent som blir allt mer sällsynt; en som kan ta en låt från start till mål, hela vägen. Han är också väldigt genreöverskridande vilket är en enorm styrka. Ett stort välkommen till Andreas!

–  Jag är extremt imponerad av Andreas utveckling och hur han lyckas förnya sig – och ställa om fokus oavsett vilken typ av artist han arbetar med.  Under de senaste åren har jag också på djupet lärt känna Sony/ATV som ett modernt förlag med internationell kreativ spets – både inom A&R och synk. HYENA och Sony/ATV är en ypperlig kombination, fortsätter Söderlunds manager Hampus Kivimae.

Lars Nylin