1 november 2016

4 SNABBA Musikprodd-podden

Det väller in tips om poddar till MI. Men Musikprodd-podden är ett så bra namn att vi inte kunde låta bli att göra en 4 Snabba med de ansvariga. I premiären av den nya podden presenteras Mats Norman, som bland annat jobbat med Erik Lundin, Ansiktet och Lilla Sällskapet.
Bakom Musikprodd-podden står Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg. I podden gästas de tre av producenter, mixare eller tekniker och pratar om produktionsknep, inspirationskällor och inte minst misstag. Podden kommer att släppa ett nytt avsnitt varannan torsdag.
Varför startar ni podden?
– Vi startar den för att vi själva saknat en bra podd på svenska som nördar loss med producenter och tekniker. Vilken utrustning sitter de på, vilka små produktionsknep kan vi få ta del av osv? Plus att det är sjukt roligt att göra podd.
Vad är klart av innehåll framöver?
– I första avsnittet som hade premiär 27/10 gästades vi av producenten Mats Norman, som har gjort extremt mycket bra musik som vi lyssnar på (Erik Lundin, Maskinen, Lilla Sällskapet, Namasenda med flera). Till nästa avsnitt pratar vi med Frans Hägglund, som är live- och mixtekniker som gjort ljudet för fantastiska artister. Typ hur ser signalkedjan ut för Lykke Li, och hur kan liveljud för Jamie XX ge insikter som också gör att Refused låter bättre live?
Hur följer ni själva med i vad svenska producenter pysslar med?
– Vi är alla tre aktiva i branschen – Joakim är producent, Niklas är mixare, och Magnus mastrare. Därför har vi lite olika ingång i ämnet och kompletterar varandra. Men det här är ju också ett sätt för oss att roffa åt oss andra producenters knep och tricks.
Vad gör ni själva just nu?
– Joakim jobbar mycket med John Martin och Michel Zitron just nu, kommer att komma bra musik från deras håll framöver. Niklas mixade nyligen klart album med Zacke samt Broder John, och sitter just nu med bland andra Erik Lundins och Ansiktets kommande plattor. Magnus har senaste veckorna bland andra mastrat Zacke, Trills och Erik Lundin, och är också medlem i bandet Cult of Luna.
Lars Nylin
Bilden från vänster: Magnus Lindberg, Joakim Jarl, Niklas Berglöf. 
Mer info om Musikprodd-podden finns här: http://musikproducent.se/podd