25 oktober 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 42 Bra Weeknd för Kent

Veckan innan Så mycket bättre tågar in är det bibehållna positioner på de flesta listor, The Weeknd och Daft Punk är fortsatt etta på singellistan med Starboy [Universal/Universal]. På albumlistorna märks turnéaktuella Kent med två titlar i topp.

Man kan utan risk tro att säsongsstarten av Så mycket bättre gör avtryck nästa vecka, så har det sett ut varje säsong av Tv4-serien och låtarna toppar redan Spotifylistan. Men ännu regerar samma trio som de senaste veckorna. The Chainsmokers feat Halsey är tvåa med Closer [Disruptor/Sony] och DJ Snake feat Justin Bieber är kvar som trea med Let me Love You [Interscope/Universal].

Men det händer även saker: James Arthur fortsätter från 51 till 17 och nu 8 med Say You Wont Let Me Go [Columbia/Sony], Calum Scott ligger ännu starkare, Dancing On My Own [Capitol/Universal] är nu 4 efter att under vecka tio på listan ha klättrat ännu tre positioner.  Ytterligare en smygare är Alessia Cara som efter åtta veckor nu är 11 med Scars To Your Beautiful [Def Jam/Universal].

Veckans nyhet är norske Seeb som går in som 27 med What Do You Love [Seeb/Universal] medan Maroon 5 startar som 38 med Don’t Wanna Know (feat Kendrick Lamar)[Interscope/Universal].

Heatseekerlistan toppas fortsatt av Terror Jr med Come First [Atlantic/Warner].

På albumlistan är Shawn Mendes kvar på förstaplatsen med Illuminate [Island/Universal]. Veckans nykomling är Kings Of Leon med Walls [RCA/Sony] på plats 3. I övrigt är det Kent som märks, bandet är etta på två listor med två olika titlar: Best Of toppar fysisktlistan medan Jag är inte rädd för mörkret är etta på vinyllistan [RCA/Sony]. Samlingslistan har fortsatt som etta filmmusiken Trolls [RCA/Sony].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se