25 oktober 2016

PRIS Zara Larsson vann på Sync Awards

Det blev en svensk vinst av tre möjliga på Music Weeks Sync Awards i London. Zara Larsson vann pris i kategorin International Breakout Project. 

Galan som vill sätta ljuset på dem som jobbar med sync på förlag, musikbolag och reklambyråer delade ut priser i 19 kategorier. I tre av dem fanns svensk vinstchans. Johan Renck var nominerad för David Bowies Blackstar i tv-serien The Last Panthers, medan Zara Larsson fanns i två kategorier: Online Viral Advert (för Lush Life i Cliniques reklamkampanj) samt International Breakout Project.

Vinst blev det alltså för Zara Larsson i sistnämnda kategori.

Och framgångarna fortsätter för Zara.  Nyligen nådde hennes genombrottshit Uncover 100 miljoner streams på Spotify, vilket betyder att hon har tre singlar som nått över den gränsen (Lush Life har dock över 487 miljoner).

Dessutom har Time Magazine i dagarna utsett henne till av världens 30 mest inflytelserika tonåringar. På listan finns bland andra också president Barack Obamas döttrar,  Jaden Smith (son till Will och Jada Pinkett Smith) och  Shawn Mendez.

Christel Valsinger