24 oktober 2016

SPOTLIGHT Neiked ”Sexual”

Producenten och låtskrivaren bakom flera av Miriam Bryants hits, Victor Rådström, röner framgångar på Englandslistan med singeln Sexual. Ska Sverige ge den en ny chans nu?

När Victor Rådström plockade in kompisen Miriam Bryant att sjunga i ett projekt på sin musikutbildning för fem år sen blev det starten på en resa mot stjärnorna för båda två. Även om det är Bryant som blivit mest känd bland vanligt folk – inte minst tack vare sin medverkan i förra årets Så mycket bättre – så är det i samarbete med Rådström hon fått hits som Push Play, Dragon och Black Car.

Men Victor Rådström har fler potentiella hits i producentfingrarna. Med projektet Neiked samarbetar han med olika artister, både svenska och internationella. Första singeln Cowboy sjöngs på svenska av Thomas Stenström, medan Sand & Lead sjöngs av brittiska Brolin. Men det är med tredje singeln Sexual [Telescope Music Publishing] som Neiked har fått sin största internationella hit. Den här veckan klättrar den från plats 24 till 12 på Englandslistan.

Sexual är oemotståndlig, elektronisk pop med luftigt soulfylld sång av brittiska Dyo, känd från samarbeten med Wiley. Hon har, liksom svenska Elina Stridh, varit med och skrivit låten. I Sverige har den visst peakat på plats 32, men kanske  kan den få en ny chans nu när England gett den luft under vingarna?

Christel Valsinger

Lyssna här: