24 oktober 2016

LIVE Live at Heart till Tel Aviv

Örebros stora showcasefestival Live at Heart har bjudits in att delta i Tune in Tel Aviv i november. Live at Hearts konferensansvarige Peter Åstedt ansluter sig därmed till talare från bl a Coachella, South By Southwest och Glastonbury festival.

Den israeliska showcasefestivalen Tune In Tel Aviv äger rum den 9-12 november och bland talarna finns Martin Elbourne, bokare för Glastonbury festival, Seymore Stein, VP på Warner Music och Elliott Lefko som startade Coachella och numera är VP på bokningsbolaget Goldenvoice i L.A.

– Vi börjar få en ganska internationell stämpel på Live at Heart. I år hade vi en delegation från Israel här som var imponerade av de toppnamn inom internationella musikindustrin som Live at Heart har som besökare och föreläsare, kommenterar Peter Åstedt i ett pressmeddelande.

På Live At Heart upptäckte delegationen också det svenska bandet The Vanjas som kommer att spela på festivalen.

– Det är flera festivaler från hela hela världen som faktiskt är på Live at Heart och plockar upp artister till sina arrangemang. Jag hörde flera som blivit bokade till Spanien som en del av att vi bjöd hit inflytelserika spanska festivaler i år och även till USA, fortsätter Peter Åstedt.

Intressanta internationella talare och spännande artister från olika länder bidrar till det utländska intresset för Live at Heart, menar arrangörerna. Aileen Crowley från Digimark föreläste om streaming på Live at Heart 2014. Idag har hon haft sina artister etta på Spotify i 47 veckor av 59 sedan hon började jobba för Universal och hon kom nyligen med på  Billboards ”40 under 40”-lista, som utser USA:s viktigaste personer inom musikindustrin som är under 40 år gamla.

– Vi försöker ha en fingertoppskänsla att hitta de personer som är på väg uppåt. Live at Heart ska handla om framtiden, säger  Peter Åstedt.

Christel Valsinger