11 oktober 2016

SPOTLIGHT MØ ”Drum”

MØ är tillbaka med en ny singel och i låtskrivarsamarbetet bakom hittar vi svenska Noonie Bao. ”Drum” är en göra-slut-låt med ljus i blicken och många av de klassiska MØ-elementen i produktionen.

Svenska Noonie Bao (Sony/ATV Music Publishing) har varit i LA under hösten och haft låtskrivarsessions med ett flertal artister. En av dem är danska MØ och resultatet är hennes nya singel Drum, ett samarbete med producenten BloodPop (Justin Bieber, Madonna, Lady Gaga mfl) och Charlie XCX, som ju Noonie Bao samarbetat med även tidigare.

Drum följer upp vårens Final Song och sommarsuperhiten Cold Water med Major Lazer och Justin Bieber. Den plockar upp alla element som blivit MØ’s signum: det tillbakalutade gunget, den lite raspiga sången och elektroniska lekfullheten. Produktionen är sparsmakad, stundtals nästan kal, med några effektfullt utplacerade ”hey”, handklapp och en bråkig synth.

Texten handlar om att släppa taget om en relation och låta den andra personen få gå sin egen väg, oavsett vad resultatet blir. En göra-slut-låt med ljus i blicken alltså.

Christel Valsinger

Lyssna här: