11 oktober 2016

FÖRLAG Anette Hökengren General Manager på Sony/ATV

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har utsett Anette Hökengren till General Manager. Hon stannar också kvar i sin roll som chef för Synkavdelningen.

– En logisk utnämning för mig, det finns väldigt få som slår Nettan när det kommer till förlags och branscherfarenhet. Hennes kunskap och visdom är ovärderlig för mig och oss, och det här är ett steg i att förtydliga det och ge henne ett bredare ansvar. Det är också ett steg i vårt led att växla upp generellt. Det känns fantastiskt kul, säger Johnny Tennander, VD, Sony/ATV.

– Jag är väldigt glad och stolt över att Johnny har gett mig den här möjligheten, det är både spännande och utmanande i tider som denna när hela musikindustrin står inför en stor förändring. Det ska bli enormt kul att vara med och skriva nästa kapitel i Sony/ATVs historia tillsammans med Johnny och vårt fantastiska team här i Stockholm. Det känns som att vi har tagit stora kliv sen köpet av EMI och att vi nu är på väg att ta nästa. Vi känner stor tillförsikt och pepp, säger Anette.

Anette Hökengren  började sin karriär i musikbranschen på CBS Records 1980 och gick över till förlagssidan som Royalty & Copyright manager på CBS Songs 1984. Ett år senare blev hon befordrad till Head of Admin, en roll som hon också hade kvar när CBS Songs köptes upp av SBK Songs 1986.

Hon blev sedan värvad till Sony Music Entertainment med delad roll som Business Affairs/Royalty & Copyright Manager. Sedan dess har hon varit kvar inom Sonykoncernen på både skiv- och förlagssidan i olika chefsroller inom Admin, Copyright och Business Affairs. 2004 tog hon klivet in i synkvärlden i rollen som Head Of Film & TV. När Sony/ATV köpte EMI Music Publishing 2012blev hon Director Of Film, TV & Advertising med ansvar för att bygga upp en helt ny synkavdelning i den nya organisationen.

Från bilden syns från vänster Guy Moot, Johnny Tennander, Anette Hökengrenoch Guy Henderson, alla Sony/ATV.