8 oktober 2016

MUSIKBOLAG Carola till Universal/Stories

När Carola Häggqvist 28  oktober släpper julalbumet Drömmen om julen är det ett samarbete mellan Carola, producenten Peter Nordahl och Universals etikett Stories. Den sistnämnda stod häromåret bakom Sven-Bertil Taubes hyllade Hommage-album.

Albumet Drömmen om julen är ett musikaliskt samarbete som även inkluderar kompositören/dramaturgen Ulla-Carin Nyquist. Det blir helt nya arrangemang av Peter Nordahl ihop med nyskrivet material för dubbel stråkkvartett och piano. För den breda publiken är Peter Nordahl kanske mest känd som producent och arrangör till kritiker- och publikhyllade albumserien Hommage med Sven-Bertil Taube. 

– Alla vet att Carola är e av Sveriges bästa sångerskor, men jag ville göra ett album där hon inte behöver bevisa det igen. Det var min utgångspunkt för den här inspelningen med henne. Det är lugnt, vilsamt och andligt om du så vill. Vi har även med några instrumentala spår, säger Peter Nordahl.

– För egen del var det mycket mer intressant att låta henna vara en kvinna mitt i livet som har något att säga än att sjunga som många kanske är vana att höra henne. Därför tog jag kontakt med Ulla-Carin som jag tycker skriver fina melodier och det visade sig att hennes textuppslag passade Carola mycket bra,  fortsätter Nordahl i ett pressmeddelande.

Lars Nylin