8 oktober 2016

4 SNABBA Janne Kleman/Stockholm, CA

En helsvensk festival i Los Angeles, kallad Stockholm, CA. Idén är lika galen som genial. 15/10 händer den. MI har tagit Janne Kleman, en av arrangörerna, på pulsen.
Little Dragon, Veronica Maggio, Icona Pop och Rebecca & Fiona är några av namnen på festivalen som arrangeras av Goldenvoice (som bland annat arrangerar Coachella-festivalen) och 7th & Hill Productions (drivs av Janne Kleman och Bad Taste Events (Björn Barnekow)
Hur kom ni på tanken?
– Det är Björn Barnekows idé från början, han kom med den till mig för cirka två år sedan och självklart blev jag peppad. Han jobbar ifrån Los Angeles stora delar av året och jag antar att det kommer ur det.
Var händer det och vad räknar ni med för sorts publik?

– Det händer på Shrine Expo Hall and Grounds i Downtown LA den 15 oktober. Nästan alla biljetter som hittills är sålda är sålda i USA, ett fåtal från olika städer i Sverige, så det blir mest amerikaner.
Hur resonerade ni om programmet?
– Vi ville ha ett nytt fräscht ”här och nu”.program som visar Sveriges bästa sida.
Vad gör du i övrigt i höst?
 – Jag bokar artister på Nalen, Pophouse och nyss startade vi upp Lilla Hotellbaren som ett nytt konsertvenue med 300 i kapacitet. Sedan fortsätter arbetet med festivalen Gainesville Eskilstuna för 2017.
Lars Nylin