4 oktober 2016

EXPORT ExMS på Tysklandsturné

Den 20-21 september tog Export Music Sweden med sig en svensk delegation som fick möta tysk bransch i både Berlin och i Hamburg. Delegationen träffade musikbolag, distributörer, PR-företag, radiopluggare och fler som berättade om den så nära men vitt skilda marknaden mot den svenska.

Resan mynnade ut i Reeperbahn Festival där 13 svenska artister spelade. Svenska företag som var med på hela eller delar av nedslagen inkluderade Startracks, Birds Will Sing For You, Zorch Production, Sony ATV, Albot & Albot, Attitude Rec. 

Svenskarna träffade och fick presentationer av bland andra Motor Entertainment, Odyssey Music Management, Red Bull Studios, Fine Tunes, Indigo, iPool Radio Promotion, Nina Röhlcke (kulturråd), Eva Maria Thiesen (promotor) och Pop Up Records.

I Hamburg genomfördes också en ”matchmaking session” mellan 15 svenska och tyska företag som arrangerades av ExMS tillsammans med Reeperbahn Conference.
– Det var en mycket lyckad delegationsresa i samband med den allt viktigare Reeperbahn-festivalen/konferensen och helt i linje med hur ExMS jobbar med kontaktförmedling och matchmaking på intressanta platser för svensk bransch. Vi är hoppfulla att kunna skala upp detta framöver och ta med oss fler svenska företagare och entreprenörer till fler marknader. I november reser vi med en annan grupp till Tokyo där vi har ett maxat schema, säger Jesper Thorsson VD Export Music Sweden till MI. Projektet genomfördes med stöd av Tillväxtverket. 
Lars Nylin
 
Bilden: ExMS med delar av den svenska delegationen tillsammans med Tina Rodloff, Pool Promtion (en av auktoriteterna på tysk radio promotion).