2 oktober 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 39 Weeknd & Daft Punk utmanar

The Chainsmokers feat Halsey med Closer [Disruptor/Sony] är fortsatt landets hetaste låt. Men den hotas nu starkt av Weeknd som med gästande Daft Punk tar nya Starboy [Universal/Universal] till plats 2. På albumlistan är det tre nya i topp och Shawn Mendes går in som etta med Illuminate [Island/Universal].

För Weeknd innebär entrén bästa placeringen hittills. Can’t Feel My Face nådde trots 45 veckor på listan och mäktig streaming ”bara” plats 6.

En annan intressant nyhet är Daniel Adams Ray och Oskar Linnros som 25 med Sitter på en dröm [Universal/Universal]. Här återförenas en duo som för 12 år sedan, med Snook, blev som bäst 2 med Mister Cool. Som solonamn har de båda varsin etta: Daniel Adams Ray med Gubben i lådan 2010 och Oskar Linnros med Från och med du samma år.

Veckans andra starka nyheter är Peg Parnevik som 43 med Sthlm Nights [Kennel/Sony] och Petter feat Linnea Henriksson med Se på mig nu [Baba/Sony].

Imany som fram till nu hade klättrat i tio veckor med Don’t Be So Shy [Uniform Beat/Playground], tappar en plats till 11. Calvin Harris gick in som 14 med My Way [Columbia/Sony] och är nu nummer 7. Calum Scott klättrar vidare från 45 till 17 och nu 13 med Dancing On My Own [Capitol/Universal].

Heatseekerlistan toppas av Nevada feat Mark Morrison & Fetty Wap med The Mack [Capitol/Universal]. Exakt, det är en EDM-version av 90-talshiten Return Of The Mack med Morrison, gjord av Stockholmaren Nevada, som är kontrakterad till Capitol UK. Ny nummer 2 är Thomas Stenström med Allt jag har [Roxy/Sony], Stenström som fick en rejäl hit med Slå mig hårt i ansiktet 2014.

Albumlistan har utöver Shawn Mendes två nya i topp: självbiografiaktuelle Bruce Springsteen är nummer 2 med plattan som hänger ihop med boken, Chapter and Verse [Columbia/Sony], Jill Johnson går in som 3 med For You I’ll Wait [Lionheart/Universal].

Vinyllistan har nytt svenskt i topp: Imperial State Electric går in där med All Through The Night [Psychout/Sound Pollution] och är även ny nummer 6 på ”stora” albumlistan.

Samlingslistan har en ny etta i filmmusiken Trolls [RCA/Sony] och den klassiska listan i Rosetta, ett nytt verk av syntikonen Vangelis [Decca/Universal].

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin