30 september 2016

ARTIST Elias i tung Hollywoodtrailer

Låten Revolution med den svenske artisten Elias  är med i den aktuella trailern i USA för den

uppmärksammade filmen The Birth of A Nation som har stor premiär nästa vecka den 7 Oktober. MI har kollat hur det gått till.

Filmen The Birth of A Nation öppnade på Sundance Film Festival i januari i år och filmbolaget Fox Searchlight Pictures köpte rättigheterna för 17.5 miljoner dollar, vilket gjorde det till den dyrast filmen någonsin vid Sundance. Filmen vann den gången publikens pris samt Grand Jury Prize och har varit en förhandsfavorit till Oscars och ett samtalsämne i samband med valet i USA.
 -Elias ligger på Atlantic i USA och Atlantics Craig Kallman, som varit ett stor fan av Revolution sedan dag ett, spelade upp låten för Nate Parker som skrivit, regisserat och spelar huvudrollen. Nate älskade låten och dess tema som rimmar väl med filmen.  Sedan dess har det mest handlade mest om att hitta bästa möjliga placering för Revolution, då det inte är någon modern musik i filmen eftersom den utspelar sig på 1800-talet. Valet föll på trailerna som kom nu i slutet av marknadsföringskampanjen, berättar Elias manager Hampus KivimäeWIFE för MI.
The Birth of A Nation bygger på den sanna historian om slaven Nat Turner som lede det första stora slavupproret i USA i Southampton County, Virginia 1831. Revolution kan nu höras på bio, tv, radio och givetvis online när filmen marknadsförs i USA.
Lars Nylin
Se filmens trailers här: