29 september 2016

Swedish Music Hall Of Fame söker tips

Swedish Music Hall Of Fame vill ha allmänhetens hjälp med att hitta artisterna som betytt allra mest för svensk populärmusik. Alla tips som kommer in senast den 20 oktober lämnas vidare till juryn inför höstens första sammanträde.

I vår är det åter dags att hylla personerna som betytt mest inom svensk populärmusik och nu vill Swedish Music Hall of Fame ha allmänhetens hjälp. I oktober kommer den handplockade juryn att ha sitt första sammanträde för att diskutera vilka som ska väljas in i Swedish Music Hall of Fame 2017.

Sedan första ceremonin 2014 har sammanlagt 31 musikskapare förärats en plats i Swedish Music Hall of Fame. De invalda spänner över 100 år av svensk populärmusik, från Karl Gerhards kupletter till dagens popartister Robyn och Kent. Intresset och uppmärksamheten kring Swedish Music Hall of Fame har ökat år för år och detta engagemang vill de nu bli ännu bättre på att ta vara på.

Tips kan mailas till info@smhof.se, med ämnesraden ”Tips till juryn”. Det går också bra att twittra tips med hashtaggen #TipsTillJuryn.

För att kunna bli invald i Swedish Music Hall of Fame ska artisten ha skivdebuterat för minst 20 år sedan, gjort bestående insatser och ha betydande inflytande för populärmusikens utveckling i Sverige.

Juryn består av Anna Charlotta Gunnarsson (ordf.), Per Sinding-Larsen, Ametist Azordegan, Kerstin Behrendtz och Lars Nylin.

Tidigare invalda artister hittar du HÄR.

Christel Valsinger