27 september 2016

RADIO Temat klart för Musikhjälpen

”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Så lyder temat för årets upplaga av Musikhjälpen i P3.

Miljontals barn över hela världen saknar möjlighet att gå i skola på grund av krig. I Syrien är över 6000 skolor redan förstörda eller ockuperade av militära styrkor, skriver Musikhjälpen på sin hemsida. I Centralamerika tar gängkrigen över och barn rekryteras från skolgårdarna. I Sydsudan, Eritrea, Niger och Afghanistan får bara hälften av alla barn ta del av den utbildning de har rätt till. Trots det går endast 2% av all humanitär hjälp till utbildning.

Musikhjälpen i P3 sätter därför fokuset på barns rätt att gå i skolan även under krig detta år.

Programmet direktsänds under 144 timmar från Stortorget i Örebro, med start 12 december.

Christel Valsinger