27 september 2016

Göteborgstalang till Red Bull Music Academy

Ludvig Ward från Göteborg har valts ut som Sveriges representant till Red Bull Music Academy. Tusentals sökte, men bara 70 personer valdes ut till årets upplaga i Montreal, Kanada.

Red Bull Music Academy har arrangerats årligen sedan 1998. Under två intensiva veckor möts DJ:s, producenter och artister från hela världen i en världsmetropol för att bland annat delta i föreläsningar och workshops. Bland tidigare föreläsare finns Brian Eno, Giorgio Moroder, Erykah Badu, MF DOOM, Richie Hawtin, Q-Tip, Chuck D och M.I.A. Dessutom får deltagarna studiotid och möjlighet att samarbeta med musiker från hela världen.

Ludvig Ward är 19 år och gör musik under namnet ModVo.Han har nyligen släppts ep:n Vertigino.  Om efternamnet Ward klingar bekant beror det på att Ludvigs mamma kompositören Paula af Malmborg Ward. Pappa Urban Ward arbetar på Göteborgs Symfoniker.

– Jag hörde all typ av musik hemma, soul, jazz, bossanova och ganska mycket rock men det var när brorsan spelade Röyksopp som jag blev intresserad på allvar. Jag tyckte det lät annorlunda, lite djupare och inte lika lättuggat som allt annat, säger Ludvig i ett pressmeddelande.

Tidigare svenska deltagare inkluderar bland annat  Toxe, Ulf Eriksson (Kontra-Musik), Kornél Kovács och Axel Boman (Studio Barnhus).

Christel Valsinger