25 september 2016

FÖRLAG Fredrik Fernström ny Copyright & Royalty Manager Edition Björlund

Edition Björlunds växer och har nu anställt Fredrik Fernström som ny Copyright & Royalty Manager.

– Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans med Niclass, Susanne och Linn på ett av Sveriges största independent musikförlag. Det blir pännande att representera Edition Björlunds katalog och samtidigt vara delaktig med att utveckla katalogen ännu mer, säger Fredrik Fernström.

Fredrik Fernström är i dag Senior Copyright Expert på ICE. Han började på STIM:s backoffice CEE Services 2008 och blev en del av uppbyggnadsarbetet på ICE strax innan systemet lanserades 2010. Fernström har en bakgrund från Music & Event Management i Hultsfred/Kalmar och startade tidigare i år musikfestivalen Nynäskalaset. I mitten av november börjar han rollen som Copyright & Royalty Manager på Edition Björlund.

– Vi är väldigt glada att få förmånen att jobba med Fredrik. Han kommer bli en stor tillgång för oss framöver i arbetet med administrationen och formathanteringen, både lokalt och internationellt, fortsätter Niclass Björlund. Den sistnämnde startade Edition Björlund 2011 och sitter i Musikförläggarnas styrelse samt var med och startade det internationella independent nätverket IMPF.

Lars Nylin

 På bilden från vänster: Linna Björlund, Fredrik Fernström, Niclass Björlund