12 september 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 36 Zaras nya smash

”En stark kandidat för att klassas som en av årets sexigaste låtar” skriver Billboard om Zara Larssons nya singel Ain’t My Fault [TEN/Sony] som går raka vägen i topp på Sverigetopplistan. Håkan Hellström regerar fortsatt på albumditon med Du gamla du fria [Woah Dad!/Warner].

Zara Larsson får sin tredje etta på drygt ett år när låtskrivarsamarbetet med MNEK och Markus Sepehrmanesh rusar i topp. På Spotify har låten hunnit passera 12 miljoner streams och entré på plats 30 på UK-listan innebar bästa nykomling där. I USA släpps den nya låten först om två veckor.

Zara petar ner de senaste veckornas etta Major Lazers Cold Water [Because/Warner] till plats 4DJ Snake som nummer 2 med Let Me Love You [Interscope/Universal] och The Chainsmokers feat Halsey med Closer [Disruptor/Sony] som 3.Julie Bergan är kvar som 5 med Arigato [WM Norway/Warner].

Även veckans andra starka nykomling är svensk. Laleh går in som 26 med Aldrig bli som förr [Warner/Warner]. På plats 50 anländer Ariana Grande tillsammans med Nikki Minaj i Side To Side [Universal/Universal].

Detta hjälper Grandes senaste album Dangerous Woman [Universal/Universal] till att efter fyra månader på listan nu klättra från 18 till 5. Det är den intressantaste rörelsen på en annars stabil lista.

Heatseeker toppas av av förra veckans nummer 3, det norsk-svenska EDM-teamet Bek & Wallin med Luigis Mansion 2016.

Håkan Hellström släpper inte första platsen på vinyllistan med Du gamla du fria [Tro och tvivelWoah Dad/Warner]. På samlingslistan är soundtracket Suicide Squad: The Album [Atlantic/Warner] lika klar etta.

Lars Nylin