30 augusti 2016

Nätverksmingel kring makt, musik och teknik

Makt, musik och teknik var temat för årets nätverksträff för kvinnor på Tessinska Palatset. Eva Dahlgren, Monica Ekmark och Marie Ledin var några av gästerna i panelsamtalen som modererades av Anna Charlotta Gunnarson.

Stockholms landshövding Chris Heister bjuder varje år in spännande personer till panelsamtal inför inbjudna gäster. Nätverksträffarna har olika teman och i år kretsade samtalen kring kvinnor, musik och teknik. Evenemanget genomfördes i samarbete med Insamlingsstiftelsen Musikskattens Hus och Swedish Music Hall of Fame.

Samtalsledare var Anna Charlotta Gunnarson, författare, programledare, musiker och ny juryordförande i Swedish Music Hall  of Fame.

I den ena panelen satt Eva Dahlgren, Monica Ekmark (Universal Music Publishing), Sofia Jannok och Marie Ledin (Polar Music Prize) och fick svara på frågor om musik och makt. I den andra rörde sig samtalet om musik och teknik och där deltog  Monica Bergmark (dj), Namo Marouf (Lilla Namo), Hanna Metsis (projektledare för Teklafestivalen på KTH), och Linda Portnoff (vd Musiksverige).

En fråga som diskuterades var hur tjejer ska attraheras av att jobba med tekniken runt musik.

Anna Charlotta Gunnarson framhöll vikten av att få makten över den egna produktionen:

– Fler kvinnor blir i dag producenter och tekniker. Branschen måste bli medveten om kvinnors kompetens. Ett jämställt samhälle generar framgång på så många plan.

Nätverksminglet bjöd också på musik. Sofia Jannok spelade låtar från sitt senaste album Orda – this is my land och electropopduon I am Karate spelade musik från sin första självbetitlade ep. Dessutom spelade en brassensemble från Kungliga Musikhögskolan under kvällen.

Christel Valsinger