29 augusti 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 34 Trippel för Sabaton

På singellistan är toppen stabil sedan några veckor. Major Lazers Cold Water [Because/Warner] feat. Justin Bieber och Mø är kvar som etta före DJ Snake i Let Me Love You [Interscope/Universal]. Albumlistan har däremot en ny etta i form av en krutdoftande svensk tungviktare, Sabatons The Last Stand [Nuclear Blast/Sony]

Singellistan tätnar alltmer i toppen. Under de på sistone orubbliga låtarna med Justin Bieber i huvudroller utmanar tre låtar alltmer:

Jonas Blue feat JP Cooper i Perfect Strangers [Virgin/Universal] har klättrat stadigt i sex veckor och planar nu ut som nummer 3. The Chainsmokers feat Halsey fortsätter däremot uppåt med Closer [Disruptor/Sony] och klättrar från 8 till 4. Twenty One Pilots följer fortsatt i spåren, efter nu tio veckor på listan är Heathens [Atlantic/Warner] nu nummer 6. Därmed når amerikanerna sin bästa svenska placering hittills, Stressed Out låg som bäst förra året på plats 9.

På just plats 9 finns nu istället norska Julie Bergan som går från 25 till 9 med Arigato [WM Norway/Warner] och därmed är den hetaste klättraren underifrån.

Förra veckans starkaste nykomling, One Republic med Kids [Mosley Music/Interscope/Universal], faller från 63 till 66. Den här veckan är de högsta nykomlingarna Shawn Mendez med Mercy [Island/Universal] på plats 49, Metallica med Hardwired [Blackened/Universal] som 72 respektive Ellie Goulding som ny 75 med Still Falling For You [Polydor Universal].

Heatseekerlistan toppas även denna vecka av Grace feat. G-Eazy i You Don’t Own Me [RCA/Sony].

På albumlistan faller Lasse Stefanz till 3 med de senaste åtta veckornas etta Roadtrip [Mariann/Warner]. Mellan ettan Sabaton och Lasse Stefanz lägger sig Frank Ocean med den kontroversiellt släppta Blonde [Boys Don’t Cry]. Sabaton toppar som nykomling även vinyllistan och bandet är även etta på DVD-listan med Heroes On Tour [Nuclear Blast/Sony]. The Last Stand är den andra förstaplatsen genom åren för ett band som med sina senaste album legat på topp 60 i ett år eller mer.

Samlingslistan toppas åter av Suicide Squad: The Album [Atlantic/Warner].

Lars Nylin