29 augusti 2016

RADIO Hon vann Svensktoppen nästa

Det blev sångerskan Noomi från Malmbäck i Småland, som plockade hem vinsten i Sveriges Radios tävling Svensktoppen Nästa. Hennes låt Intoxicated kommer att spelas i P4 och testas dessutom för Svensktoppen.

Åtta riksfinalister tävlade i Svensktoppen Nästa under söndagen, som denna gång hölls i Linköping. Publikens röster vägdes samman med juryns och till vinnare utsågs Noomi och låten Intoxicated, som var P4 Jönköpings bidrag i tävlingen.

En av finalisterna får också bonusmöjlighet att medverka i Melodifestivalen 2017. Det priset gick till Les Gordons från Örebro, som tävlade med låten Need To Feel.

Juryn bestod av Kerstin Behrendtz (Sveriges Radio), Rita Jernquist (Sveriges Radio), Michael Cederberg (Sveriges Radio), förra årets vinnare av Svensktoppen nästa Michael Fannon, Christer Björkman (SVT) och ordförande Maths Broborg (Sveriges Radio).

Christel Valsinger

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radi0