22 augusti 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 33 Majoren har kommandot

Major Lazers Cold Water [Because/Warner] feat. Justin Bieber och Mø är kvar som etta på singellistan. Men förra veckans nyhet – DJ Snake med samme Justin Bieber – i Let Me Love You [Interscope/Universal] närmar sig. Lasse Stefanz Roadtrip [Mariann/Warner] är fortsatt etta på albumlistan och toppar som nykomling nu även vinyllistan.

Första nyhet på singellistan kommer en bit ner på topp 100, mer om det strax, och veckans action finns främst i några stadiga klättrare. 

Jonas Blue feat JP Cooper i Perfect Strangers [Virgin/Universal] har de senaste veckorna varit det största hotet underifrån. Låten har via placeringarna 54, 25, 14 och 7 nu nått plats 3 där den finns kvar.

Däremot så fortsätter The Chainsmokers feat Halsey uppåt med Closer [Disruptor/Sony] och går nu från 22 till 8. Twenty One Pilots följer i hälarna, efter nio veckor på listan når Heathens [Atlantic/Warner] nu plats 9, upp från 24.

Tove Lo gick in som 16 med Cool Girl [Universal/Universal] från kommande albumet Lady Wood, Nu går Cool Girl upp en placering till 15. 

För de starkaste nyheterna står One Republic med Kids [Mosley Music/Interscope/Universal] på plats 63 respektive Calum Scott med Dancing On My Own [Capitol/Universal] som ny 79. Heatseekerlistan toppas av Grace feat. G-Eazy i You Don’t Own Me [RCA/Sony].

På albumlistan, som på åttonde veckan toppas av Lasse Stefanz, gör Stadionaktuella Veronica Maggio ett kliv från 11 till 4 med Den första är alltid gratis [Universal/Universal].

Samlingslistan fick förra veckan en ny etta i Suicide Squad: The Album [Atlantic/Warner] som försvarar sin plats även vecka 33.

Att notera: topp 3 och 6 av 10 i topp på singellistan är ”featuring-låtar.” Jussi Björling har nu fyra titlar på klassiska topp 10, missa inte dokumentären om Björling på SVT Play.

Lars Nylin